Artsen dachten dat de hartkloppingen van deze gezonde 25-jarige gewoon angst waren

Een man werd dood aangetroffen door zijn verwoeste ouders de dag nadat doktoren zijn hartkloppingen toeschreven aan angst.

De fervente Manchester Metropolis-fan Ben Peters was een gezonde 25-jarige die zijn hele leven nog voor zich had. Hij had web zijn eindexamen gedaan om advocaat te worden, leidde een plaatselijk voetbalteam en maakte zich op om zijn eerste huis te kopen.

Op vrijdag St Martin’s Day 2022 kreeg Ben final van pijn op de borst en was hij ernstig kortademig. Nadat hij de eerste uren op de SEH had doorgebracht, vertrok hij nadat hem was verteld dat zijn symptomen angst of gastro-enteritis konden zijn, aangezien al zijn checks duidelijk waren.

LEES MEER: Phrase lid van de GRATIS Manchester Night Information WhatsApp-community

Volgens zijn familie is Ben ontslagen uit de Manchester Royal Infirmary met een angststoornis. De volgende ochtend, 12 november, werd Ben dood aangetroffen door zijn diepbedroefde vader, nadat hij een catastrofale bloeding in zijn hart had gehad.

Nu is de familie op een missie om het bewustzijn van de aandoening te vergroten en geld in te zamelen voor een liefdadigheidsinstelling die gezinnen ondersteunt die jonge dierbaren verliezen aan hartproblemen.

“Het was een grote schok, het kwam gewoon uit het niets”, vertelde de broer van Ben, Michael, aan Manchester Night Information. “Het was een vrijdagavond, rond middernacht, kreeg Ben veel pijn op de borst en ademde snel in en uit, met ernstige kortademigheid.

“Ik belde mijn vader en moeder en Ben ging naar de spoedeisende hulp van de Manchester Royal Infirmary. Hij had nogal wat checks en geen van hen toonde aan dat er iets mis was.

“Doktoren schreven zijn symptomen gewoon toe aan een angststoornis of gastro-enteritis omdat hij ongelooflijk gespannen was en hartkloppingen had.”

(Afbeelding: de familie Peters)

De 25-jarige, die opgroeide in Cheadle maar op dat second in Manchester woonde, keerde voor de relaxation van de dag terug naar het huis van zijn vader en moeder na zijn eerste bezoek aan de SEH. Die avond leek alles in orde toen het gezin samen television keek.

Het gezin ging naar mattress en Ben viel in slaap op de financial institution. Pas de volgende ochtend kreeg vader Stephen een wakkere nachtmerrie.

“Nadat hij de hele nacht op de spoedeisende hulp was geweest, kwam hij terug naar het huis van mijn vader en moeder”, legt de 25-jarige Michael uit. “We keken ‘s avonds televisie en toen ging iedereen naar mattress.

“Mijn vader was de eerste die wakker werd en merkte dat het licht nog aan was en ging kijken bij Ben die op de financial institution had geslapen. Hij vond Ben, hij was dood.

(Afbeelding: de familie Peters)

Een MRI-scan heeft misschien de dodelijke aortascheur blootgelegd die hem het leven kostte, zegt de familie, maar de broer van Ben voegt eraan toe dat doktoren meerdere scans hadden gemaakt die allemaal duidelijk terugkwamen. De symptomen van zo’n traan zijn hevige pijn op de borst en kunnen een plotselinge dood tot gevolg hebben.

“Uit het onderzoek bleek dat er niets abnormaals was”, zei Michael. “Ben’s elektrocardiogram (ECG) was normaal, zijn röntgenfoto was goed.

“De medici zijn op zoek naar de meest waarschijnlijke oorzaak en er was gewoon niets waarvan ze dachten dat het een probleem was, ze kunnen niet elk mogelijk element onderzoeken. Echt, het was gewoon een heel ongelukkige samenloop van omstandigheden en tijdstippen. Het was niemands schuld.

“Hij woonde in een flat weg van onze familie, het was goed dat hij tenminste niet alleen was toen het gebeurde.”

(Afbeelding: de familie Peters)

De schokdood vereiste een gerechtelijk onderzoek, waaruit deze maand bleek dat Ben was overleden aan een dodelijke aortadissectie – iets waar Ben onbewust vatbaar voor was, volgens zijn familie.

“Uit het onderzoek bleek dat Ben een catastrofale bloeding van zijn aorta had. Er was een traan op zijn hart en het zette uit en eindigde volledig door te snijden, wat hem doodde, ‘zei Michael.

“Mijn vader en moeder hebben het sindsdien erg moeilijk gehad, maar onze vrienden en familie hebben ons enorm gesteund. Op een vreemde manier heeft dit ons gezin bij elkaar gebracht.”

(Afbeelding: de familie Peters)

Een van de manieren waarop de familie een band heeft gekregen na de dood van Ben, was door hun eigen hart te laten controleren. Na advies te hebben gekregen van de liefdadigheidsinstelling C.R.Y. (Cardiac Threat within the Younger), de naaste familie van Ben, waaronder zijn twee broers Harry en Michael, mama Anna en papa Stephen, ondergingen MRI-scans, ECG’s en echocardiogrammen.

Uit de checks is gebleken dat Stephen dezelfde kwetsbaarheid heeft, dus zal hij in juni een openhartoperatie ondergaan.

“Sindsdien is ons hele gezin uitgecheckt toen de dood van Ben volgde. Er was nooit enige bezorgdheid over eventuele onderliggende oorzaken gevonden, ‘zei Michael. “Er werd ontdekt dat de aorta van mijn vader twee keer zo breed was als hij zou moeten zijn – hij had ook geen symptomen.

“Hij ondergaat in juni een aorta-operatie, dus door de dood van Ben en deze checks zijn we erin geslaagd om het leven van mijn vader te redden.”

(Afbeelding: de familie Peters)

Op 8 juli organiseren de familie en vrienden van Ben een voetbalwedstrijd voor het goede doel op het voetbalveld van Cheadle. Het group dat Ben leidde, Cheadle Atlas, speelt tegen Davenport AFC in een wedstrijd genaamd ‘Kick for C.R.Y.’.

De familie zegt dat ze willen dat ‘minder gezinnen lijden zoals de onze en dat ze hopelijk de testen verbeteren die ziekenhuizen kunnen doen voor jonge mensen die naar hen toe komen met pijn op de borst’.

“Warenproberen geld in te zamelen voor C.R.Y. wat een echte, enorme hulp is geweest”, zei Michael.

“Ben was ongelooflijk enthousiast, hij was echt een geweldige broer voor mij, hij zat maar een jaar boven mij. Hij heeft me veel over het leven geleerd.

“Ben was een fervent voetballer en golfer, hij hield erg van muziek. We hadden plannen om naar zoveel optredens te gaan, het is zo triest om niet met hem mee te kunnen gaan.

“Hij was zo’n belangrijk onderdeel van onze familie. Naar Man Metropolis-wedstrijden gaan, voetballen en golfen en genieten van familiefeesten zonder hem is voor velen van ons moeilijk geweest.

“We missen Ben allemaal elke dag, en hij was mijn beste vriend. Het is heel moeilijk om in het reine te komen met een leven zonder hem.”

Voor meer informatie over de liefdadigheidsvoetbalwedstrijd op de evenementpagina hier.

Een woordvoerder van de Manchester College NHS Basis Belief, die de Manchester Royal Infirmary runt, zei: “We willen onze oprechte condoleances betuigen aan de familie van Ben voor hun verlies.

“Helaas pikken routinetests deze tragische toestand niet altijd op en de omstandigheden van Ben waren echt ongelukkig. We steunen Ben’s familie en vrienden van harte bij het vergroten van het bewustzijn voor cardiale risico’s bij jongeren.”

SCHREEUW. biedt gesubsidieerde ECG- en echocardiogramscreening aan voor alle jongeren tussen de 14 en 35 jaar. Een ECG is een eenvoudige manier om de meeste hartafwijkingen huge te stellen. De resultaten moeten worden gelezen door een cardioloog. Voor further duidelijkheid kan ook een echocardiogram (echografie) worden gemaakt.

Als er een jonge (jonger dan 35) plotselinge dood in het gezin is geweest, heeft het gezin recht op screening op de NHS. Alle openbare evenementen van C.R.Y. zijn free of charge bij te wonen.

SCHREEUW. heeft tot doel jonge plotselinge hartdood te voorkomen door voorlichting, screening en onderzoek, en ondersteuning van getroffen households. Ga voor meer informatie hierheen.

Lees hier meer van de topverhalen van vandaag

LEES VOLGENDE:


Posted

in

by

Tags: