Charles Kelley van Girl A vertelt over zijn gevecht met alcoholisme

Charles Kelley van Girl A spreekt zich uit over zijn strijd tegen alcoholmisbruik. De hitmaker en zijn vrouw, Cassie McConnell, gingen op woensdag (10 mei) met Gayle King zitten op CBS Mornings om zijn lange reis naar herstel te bespreken.

Video’s van American Songwriter

Tijdens het kwetsbare interview reflecteert Charles op zijn groei sinds hij hulp zocht en stopte met Girl A’s Request Line Tour. De eerste run zou op 13 augustus 2022 in Nashville beginnen, maar werd uitgesteld.

Vorig jaar stelde @ladya haar tournee uit om @charleskelleyla in staat te stellen zich te laten behandelen voor alcoholmisbruik.

In een openhartig gesprek vertellen Charles en zijn vrouw Cassie @GayleKing waarom hij “doodsbang” was om naar de ontwenningskliniek te gaan – en hoe hij het vertrouwen met zijn familie herstelt. pic.twitter.com/tsxboBOwpE — CBS Mornings (@CBSMornings) 10 mei 2023

Het interview is de eerste keer dat Kelley zijn verhaal uitgebreid openbaar heeft gemaakt. Hij onthult openhartig de middelen die hem hielpen nuchter te blijven, hoe hij een dieptepunt bereikte en hoe de verslavende gewoonte zijn zoon beïnvloedde. Ondanks het duistere verleden kijkt hij vooruit en voelt hij zich hoopvol voor de toekomst.

Kelley onthulde dat hij altijd ‘wist’ dat hij een giftige relatie met alcohol had, omdat hij grapjes maakte met zijn bandleden en zichzelf ‘een functionerende alcoholist’ noemde.

“Ik zei: ‘Ik weet dat ik op een gegeven second moet stoppen, maar dat is niet vandaag’”, legde hij uit. “Dat was altijd een beetje mijn grapje. Het was alsof, dat zegt je dat ik het een beetje wist.

De zanger zei dat Dave Haywood vijf jaar geleden zijn drankprobleem signaleerde. Destijds merkten ze op dat alcohol geen invloed had op zijn prestaties, maar op de manier waarop hij hen in gesprekken zou benaderen.

“Ik denk dat het rechtvaardiger was: ‘Ik maak me zorgen om je.’ En voor mij, denk ik, als ik het me goed herinner, ging het meer over hoe ik tegen ze zou praten als ik aan het drinken was, “vertelde Kelley over de band’s dynamisch. “Ik zou heel afwijzend en heel snel zijn. Er waren nooit fysieke dingen, maar zeer emotionele en verbale, denk ik, uitbarstingen. Ik kon herkennen dat het door alcohol was veroorzaakt.

Zijn alcoholgebruik had ook een negatieve invloed op hun zoon, Ward, 7. Kelley zei dat zijn zoontje bepaalde signalen zou oppikken, zoals ‘grappig praten’ of wanneer hij ruzie zou maken met McConnell. Toen Kelley het negatieve teken herkende dat hij op Ward had achtergelaten, zei hij dat hij ‘verpletterd’ was. Op een gegeven second overwoog McConnell om te scheiden.

Nadat meerdere therapeuten de zanger hadden aangemoedigd om in te checken in een afkickkliniek, veranderde zijn leven aanzienlijk. Hij wees erop dat hij verschillende handige “gereedschappen” heeft die hem op het goede spoor houden – “groepsbijeenkomsten met andere alcoholisten” en een “apparaat” waar hij vaak tegenaan blaast.

“Wat ik heb geleerd, is dat er gradaties van alcoholisten zijn,” zei hij. “Dat is ook een van de dingen die ik zelfs wil delen, gewoon omdat je niet op straat leeft of niet wakker wordt in een bos, zoals sommige verhalen die je misschien hoort, het kan daar komen. En het kan er heel gemakkelijk komen. Het is alsof niemand die begint met drinken bovenaan begint. Het is gewoon dit geleidelijke ding.

McConnell zei dat ze “erg trots” is op de vooruitgang die haar man tot nu toe heeft geboekt.

“Het geeft me gewoon zo’n dankbaar gevoel dat ik bijna alles verloor”, zei hij. “Ik denk dat het moeilijk is om te weten hoeveel het Cassie en mijn band het meest heeft beïnvloed. De mensen om me heen, en hoeveel het hen emotioneel een tijdje heeft verwoest. Dat ik niet echt genoeg kan zeggen dat het me spijt, en dat het gewoon tijd zal kosten om dat weer op te bouwen.

Terwijl ze met Girl A naar groepstherapie gingen, hervatte de band hun tour en zal tot 28 oktober onderweg zijn.

Hodges Usry / Met dank aan Huge Machine


Posted

in

by

Tags: