Dagelijkse meditatie kan web zo goed werken als een populair medicijn om angst te kalmeren, studie vondsten

Dagelijkse meditatie kan web zo goed werken als een populair medicijn om angst te kalmeren, studie vondsten

wisselen bijschrift FatCamera/Getty Photos

Angstsymptomen zoals rusteloosheid, gevoelens van zorgen en angst en slaapproblemen kunnen het dagelijks leven, relaties en carrièredoelen verstoren. Veel mensen krijgen verlichting met behulp van psychiatrische medicijnen, maar het vinden van de behandeling die het beste werkt, is een individuele reis, en sommigen zoeken naar aanvullende manieren om met hun symptomen om te gaan.

Meditatie is een bekende methode om angst te kalmeren, maar nu is er nieuw bewijs dat aantoont dat het effectief is bij het beheersen van angst.

Voor het eerst vergeleken wetenschappers patiënten die een intensief acht weken durend mindfulness-meditatieprogramma volgden met patiënten die escitalopram namen, de generieke naam van het veel voorgeschreven en goed bestudeerde angstmedicijn Lexapro. Ze ontdekten dat beide interventies even goed werkten bij het verminderen van slopende angstsymptomen. (Praattherapie, een andere effectieve behandeling van angst voor sommige mensen, kwam in dit onderzoek niet aan de orde.)

De studie werd woensdag gepubliceerd in JAMA Psychiatry en het onderzoek begon lang voordat de COVID-19-pandemie toesloeg, toen het nog persoonlijk kon worden uitgevoerd.

Onderzoekers namen 276 volwassenen met de diagnose onbehandelde angststoornissen zoals gegeneraliseerde angst, paniekstoornis of sociale angst, en verdeelden ze in twee gerandomiseerde groepen. Eén groep kreeg een dagelijkse dosis Lexapro van 10 tot 20 mg – een standaard begindosis.

De andere helft werd toegewezen aan wekelijkse mindfulness-lessen van twee en een half uur in een plaatselijke kliniek – met behulp van een aanpak genaamd Mindfulness-Primarily based Stress Discount – plus 45 minuten dagelijks meditatiehuiswerk gedurende acht weken, evenals een dag lang terugtrekken rond week vijf of zes.

De studiedeelnemers die de medicijnen namen en degenen die deelnamen aan het meditatieprogramma werden na acht weken geëvalueerd met dezelfde klinische schaal, en beide groepen vertoonden een vermindering van ongeveer 20% in de ernst van hun symptomen.

“Het feit dat we vonden dat ze gelijk waren, is verbazingwekkend, need dat opent nu een geheel nieuw potentieel sort behandeling”, zegt studieauteur Elizabeth Hoge, directeur van het Anxiousness Problems Analysis Program aan het Georgetown College Medical Middle.

Hoge merkt op dat ze niet suggereert dat meditatie escitalopram vervangt – ze schrijft het medicijn zelf regelmatig voor aan haar angstpatiënten. Ze zegt dat het haar bedoeling is om nieuwe behandelingsopties toe te voegen en uiteindelijk bewijs te leveren waarmee verzekeringsmaatschappijen op mindfulness gebaseerde interventies voor angst kunnen dekken.

Hoe mindfulness kan helpen

Mindfulness-Primarily based Stress Discount, of MBSR, de techniek die in de studie wordt onderwezen, werd meer dan 40 jaar geleden ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn en is gebaseerd op de principes van meditatie die zijn vastgelegd in boeddhistische vipassana-meditatie.

Het leert studenten zich te concentreren op de ademhaling en de aandacht op één lichaamsdeel tegelijk te richten om te zien hoe het voelt, en moedigt hen aan om te proberen zich te concentreren op wat er nu gebeurt, in plaats van op het verleden of de toekomst.

Het suggereert een manier om met minder oordeel naar hun negatieve gedachten te kijken, legt Hoge uit.

“Iemand met angst heeft de neiging zich zorgen te maken over slechte dingen die kunnen gebeuren, zoals het niet halen van een examen”, zegt ze. “Als de gedachte opkomt, kan de persoon leren dat te ervaren als slechts een gedachte, niet als de waarheid of iets waarop moet worden gereageerd”, zegt ze, en dat kan de angst kalmeren.

MBSR wordt veel gebruikt om stress te verminderen onder beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en in klinische omgevingen en is onderzocht als een interventie voor pijn, depressie en verschillende andere aandoeningen.

De nieuwe studie levert nog een bewijs van het potentieel van de aanpak.

Een mogelijke aanvulling op medicatie

Onderzoekers en clinici die angst behandelen, prezen de studie.

“Het suggereert dat beide behandelingen nuttig zijn, en ongeveer evenveel”, zegt Michael Mrazek, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Texas, Austin en mede-oprichter van het Middle for Mindfulness & Human Potential aan de Universiteit van Californië. Santa Barbara.

“Belangrijk is dat de studie aantoont dat MBSR vergelijkbare resultaten kan bereiken met veel minder bijwerkingen”, vertelt Mrazek in een e-mail aan NPR.

Bijwerkingen van escitalopram zijn zelfmoordgedachten in excessive gevallen, maar vaker diarree, verlies van seksueel verlangen of vermogen, misselijkheid en obstipatie.

Hoewel veel deelnemers aan de medicatiearm van de studie bijwerkingen hadden zoals slaapproblemen en misselijkheid, verliet geen van de patiënten in beide groepen de proef vanwege bijwerkingen.

Pleasure Harden Bradford, een psycholoog in Atlanta die de podcast Remedy for Black Ladies host, zegt dat ze “verrast maar niet geschokt” was dat de meditatiebehandeling web zo goed werkt als het medicijn, en is verheugd dat een nieuwe behandelingsmethode mogelijk breder wordt. beschikbaar.

“Wat ik niet zou willen dat er gebeurt, is dat mensen medicatie tegen de op mindfulness gebaseerde middelen afzetten”, waarschuwt Harden Bradford. Iemand met paniekaanvallen kan bijvoorbeeld hebbenMet escitalopram kunnen die aanvallen veel sneller worden verminderd, in plaats van weken te wachten tot meditatiepraktijken aanslaan, zegt ze.

Het is vermeldenswaard dat de therapietrouw op langere termijn hoger was voor deelnemers die Lexapro gebruikten dan voor de mediteerders. Na 24 weken deed slechts 28% van de MBSR-arm nog dagelijks aan meditatie, vergeleken met 52% die de medicijnen gebruikte.

Dat zou kunnen wijzen op de uitdagingen van het leren van mindfulness-technieken. Veel mensen hebben misschien niet de tijd of het geld om deel te nemen aan een begeleid programma van acht weken, en scrollende meditatie-apps of het uitproberen van een free of charge cursus bij de YMCA is niet bepaald vergelijkbaar.

Meditatie is een vaardigheid die tijd, toewijding en oefening kost. “Als je het serieus wilt nemen, moet je een leraar zoeken”, zegt Hoge.

Mrazek, die onderzoek doet naar mindfulness, zegt dat het misschien een goed idee is om te kijken hoe zowel MBSR als Lexapro samenwerken. “Noch MBSR noch escitalopram elimineerde de angst van de deelnemers, en het is mogelijk dat grotere verbeteringen zouden voortvloeien uit het combineren van beide behandelingen”, zegt hij.

Er komt nog meer onderzoek naar meditatie-apps en on-line instruments

Er zijn tekortkomingen in de studie. Ten eerste waren de meeste deelnemers alleenstaande, blanke, goed opgeleide vrouwen met een voltijdbaan. “Niet iedereen kan om 5 uur uitklokken om naar de vergadering van 6 uur [meditatie] te gaan”, merkt Harden Bradford op.

Vrouwen hebben echter meer angststoornissen dan mannen. En “er is voldoende bestaand bewijs dat MBSR een grote verscheidenheid aan mensen ten goede kan komen, dus er is niet veel reden om aan de generaliseerbaarheid te twijfelen”, zegt Mrazek.

Een manier om meditatie breder toegankelijk te maken voor mensen met angst zou zijn om een ​​app te gebruiken in plaats van persoonlijke coaching.

Mrazek zegt dat de toekomst van MBSR on-line moet zijn. “Hopelijk zal deze studie helpen om MBSR breder beschikbaar te maken, maar het is buitengewoon moeilijk om persoonlijke programma’s op te schalen om miljoenen mensen te bereiken. Daarom denk ik dat digitale programma’s de toekomst zijn van mindfulnesstraining”, zegt hij.

Hoge plant toekomstig onderzoek om te bepalen of het gebruik van on-line geleide meditatie kan helpen bij angst, hoewel ze de waarde benadrukt van het leren van meditatie in een klas.

“Ik denk echt niet dat apps hetzelfde voordeel zullen bieden als persoonlijke coaching… Het voordeel van een meditatieleraar is dat je vragen kunt stellen”, zegt Hoge.

Toch kunnen mindfulness-apps, zegt Harden Bradford, mensen ‘concrete vaardigheden’ leren, zegt ze, waardoor ze meer mensen kunnen bereiken. “Mensen iets geven is beter dan niets hebben”, zegt Harden Bradford.

Noot van de redactie, 11 November 2022: dit verhaal is bijgewerkt met aanvullende opmerkingen van onderzoekers en clinici over hoe medicatie en meditatie elkaar kunnen aanvullen, en over toekomstige onderzoeksmogelijkheden.


Posted

in

by

Tags: