Een CT-vrouw verloor haar man op tragische wijze. Ze beweert dat een verkeerde diagnose van depressie tot zijn dood heeft geleid.

Een Shelton-man stierf door zelfmoord nadat zijn klachten over angst, depressie en slapeloosheid werden genegeerd door een neuroloog van Hartford HealthCare, volgens een rechtszaak die door zijn weduwe was aangespannen bij de Superior Court docket in Bridgeport.

Op 9 december 2021 meldde Gregory Merigliano Jr., 71, deze symptomen, en hij bewoog zich langzaam, sleepte met zijn voeten, schuifelde en voelde zich lusteloos sinds hij onlangs naar Shelton was verhuisd. Merigliano klaagde ook over een gebrek aan eetlust en gewichtsverlies, stelt het pak.

Volgens de rechtszaak werd bij hem de ziekte van Parkinson vastgesteld, kreeg hij het medicijn Sinemet en werd hij naar huis gestuurd. Merigliano werd ook doorverwezen naar ergotherapie, fysiotherapie en logopedie.

De klacht die is ingediend door de vrouw van Merigliano, Marie Merigliano, beweert dat Dr. Benjamin J. Dorfman uit Cheshire het Parkinson-medicijn heeft voorgeschreven voordat hij een Parkinson-onderzoek of een suïcidale risicobeoordeling bij de patiënt had gedaan. Dorfman vertelde Gregory Merigliano dat hij zou overwegen om het antidepressivum mirtazapine voor te schrijven als hij final zou blijven houden van stemming/anorexia/slapeloosheid.

Gregory Merigliano had volgens de aanklacht “een sterke familiegeschiedenis van depressie” en “een direct familielid” dat door zelfmoord was overleden.

Dorfman adviseerde ook een MRI om de lichamelijke symptomen van Merigliano te onderzoeken en zei hem binnen drie maanden terug te komen, stelt de rechtszaak.

In de klacht staat verder dat Marie Merigliano op 10 december het kantoor van Dorfman belde om te zeggen dat Sinemet ervoor zorgde dat haar man zich slechter voelde en “dat hij ‘eraf leek’”. Ze zou te horen hebben gekregen dat dit een normale reactie was.

Drie dagen later stierf Gregory Merigliano door zelfmoord.

De rechtszaak beweert dat Hartford HealthCare en Dorfman er niet in geslaagd zijn “redelijke zorg te betrachten” in de zaak van Merigliano en dat Dorfman een verkeerde diagnose stelde van de ziekte van Parkinson bij Merigliano zonder onderzoek, waaronder neuroimaging, laboratoriumonderzoeken en een vervolgbezoek.

Het beweert ook dat Dorfman “de betekenis van de nieuwe depressie en angst van de overledene van de eiser niet inzag” en “de overledene van de eiser niet beoordeelde op moord- of zelfmoordgedachten” toen Merigliano voor het eerst werd gezien.

Verhaal gaat verder

Bovendien beweert de klacht dat Merigliano een antidepressivum had moeten worden voorgeschreven en had moeten worden doorverwezen naar een geestelijke gezondheidszorg of een ziekenhuis, en dat Dorfman had moeten vragen of Merigliano toegang had tot een gevaarlijk wapen.

De rechtszaak noemt ook Dorfman en Ayer Neuroscience Institute-Chase Household Motion Problems Heart, een onderdeel van Hartford HealthCare, als beklaagden.

Advocaat Jennifer L. Amdur van Berkowitz en Hanna in Shelton, die de nalatenschap van Gregory Merigliano en Marie Merigliano vertegenwoordigt, heeft een verklaring afgegeven:

“Mijn cliënt Gregory zocht hulp bij een neuroloog en tijdens dit bezoek uitte hij ernstige psychische klachten, die ondanks de ernst van deze geestelijke gezondheidsproblemen onbehandeld bleven.”

Ze vervolgde: “Hoewel we niets kunnen veranderen aan wat er met Gregory is gebeurd, hopen we dat deze rechtszaak zal leiden tot betere medische zorg voor mensen met geestelijke gezondheidsproblemen en tot verantwoording voor de nalatige zorg die Gregory heeft gekregen. Als de arts die Gregory’s geestelijke gezondheidsproblemen behandelt, ze serieus had genomen, zou hij nog steeds bij zijn liefhebbende familie zijn, die diep bedroefd zijn door zijn overlijden.

Merigliano was 17 jaar lang beveiligingssupervisor in het Greenwich Hospital totdat hij met pensioen ging, aldus zijn overlijdensbericht. Hij “genoot van golfen, de N.Y. Occasions lezen, solitaire spelen en naar muziek luisteren”, en was “een die-hard fan van UCONN Girls’s Basketball”, zei het.

Dorfman weigerde commentaar te geven op de rechtszaak. Een woordvoerster van Hartford HealthCare zei dat ze geen commentaar kon geven op lopende rechtszaken.

Iedereen die in een disaster verkeert, kan 988 bellen of sms’en om involved te komen met een lokale gezondheidswerker van de Suicide and Disaster Lifeline, voorheen bekend als de nationale Suicide Prevention Lifeline. Je kunt HOME ook sms’en naar de Disaster Textual content Line op 741741.

Ed Stannard is te bereiken by way of estannard@courant.com.


Posted

in

by

Tags: