Enquête_ 42% van de werkende moeders gediagnosticeerd met angst, depressie

De zesde CVS Well being-studie over geestelijke gezondheid sinds april 2020 toont verschillende percepties tussen Amerikanen en hun artsen.

Voorbeeld videotitel komt hier voor deze video

MINNEAPOLIS – Uit een current CVS Well being / Harris Ballot-onderzoek bleek dat jonge volwassenen en artsen het land nog steeds zien worstelen met geestelijke gezondheid, maar dat de meeste Amerikanen geen zorg zoeken.

Deze peiling werd uitgevoerd tussen 7 maart en 24 maart 2023, onder een nationale steekproef van 3.400 mensen ouder dan 18 jaar, die artsen en apothekers zijn. De interviews werden on-line gehouden en de gegevens werden gewogen om de beoogde steekproef te benaderen op foundation van geslacht, opleidingsniveau, leeftijd, ras en regio.

Uit het onderzoek bleek dat zes op de tien respondenten tussen 18 en 32 jaar zeiden zich zorgen te maken over hun geestelijke gezondheid, en tweederde (67%) zei veel mensen in hun gemeenschap te kennen die worstelen met psychische problemen. Het ontdekte ook dat de meeste artsen (56%) ook een afnemende geestelijke gezondheid van hun patiënten melden.

Uit het onderzoek blijkt echter dat slechts ongeveer één op de 10 (12%) Amerikanen regelmatig een skilled in de geestelijke gezondheidszorg bezoekt, zoals een psychiater, psycholoog, psychotherapeut of welzijnstherapeut.

“Er blijft behoefte bestaan ​​aan toegankelijke geestelijke gezondheidszorg, en daarom breiden we persoonlijke en virtuele geestelijke gezondheidszorg uit op geselecteerde MinuteClinic-locaties in de VS”, zegt Cara McNulty, president van gedragsgezondheid en geestelijk welzijn bij CVS Gezondheid. “Deze diensten hebben al bewezen influence te hebben sinds de lancering in 2021, waarbij ongeveer 80% van de patiënten een vermindering van hun depressiesymptomen meldt.”

Uit het onderzoek bleek ook dat generaties verschillende opvattingen hebben over toegang tot geestelijke gezondheidszorg:

Vijfennegentig procent van de respondenten van 57+ was het ermee eens dat geestelijke gezondheid en ziekten serieuzer moeten worden genomen door de samenleving, vergeleken met acht op de tien respondenten in de leeftijd van 18-32 (83%).

Ongeveer zes op de 10 (58%) respondenten van 18-32 jaar geven aan dat sociale media een negatieve invloed hebben op hun geestelijke gezondheid, vergeleken met slechts 22% van de respondenten van 57+.

Een groter aantal respondenten in de leeftijd van 33-40 jaar gelooft in het gebruik van technologie om toegang te krijgen tot zorg, waarbij 85% het ermee eens is dat digitale gezondheidsdiensten geestelijke gezondheid toegankelijker hebben gemaakt.

McNulty zegt dat het belangrijk is om een ​​open gesprek te hebben met zorgverleners als het gaat om je mentale welzijn, en dat het als een prioriteit moet worden gezien.

“Dat betekent niet wachten op die vakantie of de volgende keer dat je een oppas hebt”, zei ze. “Het betekent de tijd nemen, of het nu 10 of 15 minuten is, om voor je geestelijke gezondheid te zorgen – echt focussen op jezelf,” zei ze.

Voor meer informatie of om meer te weten te komen over beschikbare diensten voor geestelijke gezondheidszorg, bezoek de websitelink hier.

KIJK MEER OP KARE 11+

Obtain de free of charge KARE 11+ app voor Roku, Fireplace TV, Apple TV en andere sensible TV-platforms om op elk second meer van KARE 11 te bekijken! De KARE 11+ app bevat livestreams van alle nieuwsuitzendingen van KARE 11. Je vindt ook on-demand herhalingen van nieuwsuitzendingen; het laatste nieuws van KARE 11 Investigates, Breaking the Information en het land van 10.000 verhalen; exclusieve programma’s zoals Confirm en HeartThreads; en Minnesota sportpraat van onze companions bij Locked On Minnesota.

Bekijk meer lokaal nieuws:


Posted

in

by

Tags: