Gabby Logan vertelt over de strijd van haar vader met alcoholisme en accepteert dat het niet mijn schuld was

Gabby Logan heeft toegegeven dat de strijd van haar vader met alcoholisme haar deed twijfelen of ze ‘goed genoeg’ was, ondanks dat ze uiteindelijk accepteerde dat het niet haar schuld was.

Tijdens een optreden op de Large Fish-podcast met reality-tv-ster Spencer Matthews, opende Logan haar vader, voormalig voetballer uit Leeds en Tottenham Terry Yorath, en zijn worsteling met alcoholverslaving, terwijl ze ook de dood van haar jongere broer Daniel besprak.

In mei 1992 stortte Daniel plotseling in en stierf aan hypertrofische cardiomyopathie – een aandoening waarbij het hart zonder duidelijke oorzaak verdikt raakt – op 15-jarige leeftijd, terwijl Logan toen vier jaar ouder was.

En de inmiddels beroemde sportpresentatrice geeft toe dat ze na de dood van haar broer wanhopig op zoek was naar ‘alles versnellen’ en ‘bereiken, bereiken, bereiken’.

‘Ik dacht niet dat het mijn schuld was, maar ik vroeg me af toen ik terugkeek op mijn gedrag en er alles aan deed om dit echt “carpe diem” te leven, alles te doen, te bereiken, te bereiken, te bereiken,’ zei ze tegen Matthews.

Gabby Logan (hyperlinks) heeft toegegeven dat de strijd die haar vader (rechts, samen op de foto in 1998) voerde met alcoholisme ervoor zorgde dat ze zich afvroeg of ze ‘goed genoeg’ was

Logan besprak ook haar broer Daniel Yorath, die stierf aan hypertrofische cardiomyopathie in mei 1992 toen hij 15 was en zij 19 (op de foto samen en met hun zus Louise)

Over beide onderwerpen sprak de sportpresentator openhartig tijdens een optreden op de Large Fish-podcast met Spencer Matthews

‘Dus het was niet zozeer een schuldgevoel als wel een gevoel dat “oh ik had degene moeten zijn” of iets dergelijks, geen schuldgevoel van een overlevende in die zin, maar meer een gevoel dat ik alles versnelde en moest bereiken heel snel omdat, god, je weet nooit wanneer het gaat gebeuren en wanneer het zal eindigen.

‘Omdat dit ook het andere was, was ineens de natuurlijke orde der dingen verdwenen, dat idee dat ineens alles kan veranderen.’

Het overlijden van Daniel eiste ook zijn tol van haar rouwende vader, die later worstelde met alcoholisme nadat hij aan de drank was gegaan om zijn dood het hoofd te bieden.

Yoraths verslaving liep uiteindelijk uit de hand toen hij, meer dan 12 jaar later, schuldig pleitte aan rijden onder invloed, terwijl hij meer dan drie keer de limiet had overschreden, en aan rijden zonder de nodige voorzichtigheid.

De auto van de ex-middenvelder reed op een rotonde in Leeds en raakte een voetganger die de weg overstak, voordat bleek dat hij 120 microgram alcohol in 100 ml adem had – met een limiet van 35 microgram.

Logan, die een van de gezichten van BBC Sport is geworden, geeft toe dat ze zichzelf aanvankelijk in twijfel trok terwijl haar vader worstelde met de verslaving.

Haar vader, Terry Yorath, worstelde met alcoholverslaving na het overlijden van Daniel

‘Als form van iemand die op die manier alcohol heeft gebruikt, is er een periode in je leven waarin je je afvraagt ​​of je wel goed genoeg bent’, zei ze.

‘Ik herinner me dat ik iemand op de radio hoorde zeggen dat hun vader niet genoeg van ze hield omdat ze nooit van hun alcoholisme af waren. En ik was zo verdrietig om dat te horen, omdat ik erin slaagde om op een plek te komen waarvan ik wist dat ik het niet was, het was niet mijn schuld.

‘Ik kon niets doen. Dat moet uit de persoon zelf komen.’

Naast een reeks sporten voor de BBC, heeft Logan eerder gewerkt aan ITV en Channel 5, terwijl hij ook werkte aan BBC Radio 5 Stay.

In haar vroege jaren was de 50-jarige echter ook een getalenteerde turnster, met de toekomstige tv-ster die Wales vertegenwoordigde op de Commonwealth Video games van 1990. Logan’s zus, Louise, deed ook mee voor Crew GB.

‘Ik ben elf maanden ouder dan zij’, zei ze. ‘Dus we worden geclassificeerd als “Ierse tweeling” en ze was erg begaafd, en hoewel ze jonger was dan ik, was ze eerder begonnen dan ik omdat ik aan het tennissen was. Ik wilde tennisser worden.

Logan is uitgegroeid tot een van de gezichten van BBC Sport in een succesvolle presentatiecarrière, maar ze was in haar vroege jaren ook een getalenteerde turnster

‘Toen verhuisden we naar het land en toen we teruggingen naar Engeland, waar we woonden, waren er geen tennisbanen. Ik heb het altijd over het feit dat Tim Henman tegelijkertijd het geluk had geboren te zijn in Oxfordshire, waar hij in de buurt van een tennisbaan was, en ik in een stad in Leeds was die geen indoor tennisbanen had.

‘Ik verveelde me zo omdat ik niets te doen had, dat ik zei dat ik gewoon met haar naar de sportschool zou gaan en kijken hoe het met me gaat, en zo is het eigenlijk per ongeluk begonnen.

‘Dus ik denk dat het hebben van een zus heel goed voor me was, omdat het me iemand gaf die ik wilde verslaan en iemand die ik beter wilde worden, en het was moeilijk omdat ik werd geselecteerd voor de Commonwealth Video games en zij niet. en dat was het einde voor haar. Toen ze het niet snapte, was ze verpletterd.”


Posted

in

by

Tags: