Hartmedicatie toont potentieel als behandeling voor alcoholgebruiksstoornis _ Nationwide Institute on Drug Abuse

Volgens een nieuwe studie door onderzoekers van de Nationwide Institutes of Well being en hun collega’s kan een medicijn voor hartproblemen en hoge bloeddruk ook effectief zijn voor de behandeling van alcoholgebruiksstoornissen. De studie presenteert convergerend bewijs van experimenten met muizen en ratten, evenals een cohortstudie bij mensen, wat suggereert dat de medicatie, spironolacton, een rol kan spelen bij het verminderen van alcoholgebruik. Het onderzoek werd geleid door wetenschappers van het Nationwide Institute on Drug Abuse (NIDA) en het Nationwide Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA), beide delen NIH, en Yale Faculty of Medication, New Haven, Connecticut. Een rapport van de nieuwe bevindingen is gepubliceerd in Molecular Psychiatry.

“Door bevindingen van drie soorten en verschillende soorten onderzoeksstudies te combineren, en vervolgens overeenkomsten in die gegevens te zien, krijgen we het vertrouwen dat we iets op het spoor zijn dat potentieel belangrijk is op wetenschappelijk en klinisch gebied. Deze bevindingen ondersteunen verdere studie van spironolacton als een mogelijke behandeling van alcoholgebruiksstoornis, een medische aandoening die miljoenen mensen in de VS treft”, aldus Lorenzo Leggio, M.D., Ph.D., hoofd van de Scientific Psychoneuroendocrinology and Neuropsychopharmacology Part, een gezamenlijk laboratorium van NIDA en NIAAA, en een van de senior auteurs.

Momenteel zijn er in de Verenigde Staten drie medicijnen goedgekeurd voor alcoholgebruiksstoornissen, en ze zijn een effectief en belangrijk hulpmiddel bij de behandeling van mensen met deze aandoening. Gezien de numerous biologische processen die bijdragen aan alcoholgebruiksstoornissen, zijn nieuwe medicijnen nodig om een ​​breder spectrum aan behandelingsopties te bieden. Wetenschappers werken aan de ontwikkeling van een groter menu van farmaceutische behandelingen die kunnen worden afgestemd op individuele behoeften.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat mineralocorticoïde-receptoren, die zich door de hersenen en andere organen bevinden en helpen bij het reguleren van de vocht- en elektrolytenbalans in het lichaam, een rol kunnen spelen bij alcoholgebruik en hunkering. Preklinisch onderzoek suggereert dat een hogere signalering van de mineralocorticoïdreceptor bijdraagt ​​aan een verhoogde alcoholconsumptie. De huidige studie probeerde deze onderzoekslijn uit te breiden door spironolacton te testen, een medicijn met meerdere acties, waaronder het blokkeren van mineralocorticoïde receptoren. Spironolacton wordt in de klinische praktijk gebruikt als diureticum en voor de behandeling van aandoeningen zoals hartproblemen en hoge bloeddruk.

In experimenten uitgevoerd in muizen- en rattenmodellen van overmatig alcoholgebruik, ontdekten NIAAA- en NIDA-onderzoekers onder leiding van co-senior auteur Leandro Vendruscolo, Pharm.D., Ph.D., van NIDA dat toenemende doses spironolacton het alcoholgebruik bij mannen en vrouwen verminderde. vrouwelijke dieren, zonder bewegings- of coördinatieproblemen te veroorzaken en zonder hun voedsel- of wateropname te beïnvloeden.

In een parallel onderzoek dat deel uitmaakte van de gezamenlijke inspanningen van dit group, onderzochten onderzoekers onder leiding van co-senior auteur Amy C. Justice, M.D., Ph.D., van de Yale Faculty of Medication, de gezondheidsdossiers van een grote steekproef van mensen uit de U.S. Veterans Affairs-gezondheidszorgsysteem om mogelijke veranderingen in alcoholgebruik te beoordelen nadat spironolacton was voorgeschreven voor de huidige klinische indicaties (bijv. Hartproblemen, hoge bloeddruk). Ze vonden een vital verband tussen behandeling met spironolacton en vermindering van zelfgerapporteerd alcoholgebruik, zoals gemeten door de Alcohol Use Problems Identification Take a look at-Consumption, een screeningsinstrument. Merk op dat de grootste effecten werden waargenomen bij degenen die melding maakten van gevaarlijk/zwaar episodisch alcoholgebruik voordat ze met de behandeling met spironolacton begonnen.

“Dit zijn zeer bemoedigende bevindingen”, zegt NIAAA-directeur George F. Koob, Ph.D., een co-auteur van de studie. “Alles bij elkaar genomen, pleit de huidige studie voor het uitvoeren van gerandomiseerde, gecontroleerde research van spironolacton bij mensen met een alcoholgebruiksstoornis om de veiligheid en potentiële werkzaamheid in deze populatie verder te beoordelen, evenals additional werk om te begrijpen hoe spironolacton het alcoholgebruik kan verminderen.”

“Internet als voor elke andere medische aandoening, verdienen mensen met een stoornis in het gebruik van middelen het om een ​​scala aan behandelingsopties tot hun beschikking te hebben, en deze studie is een opwindende stap in onze poging om de medicatie voor mensen met een stoornis in het gebruik van alcohol uit te breiden,” zei Nora Volkow. , MD, directeur van NIDA. “Bovendien moeten we het stigma en andere barrières aanpakken die voorkomen dat veel mensen met een alcoholgebruiksstoornis toegang krijgen tot de behandelingen die we al beschikbaar hebben.”

Referentie: M Farokhnia, et al. Spironolacton als een potentiële nieuwe farmacotherapie voor alcoholgebruiksstoornis: convergerend bewijs uit research met knaagdieren en mensen. Moleculaire psychiatrie. DOI: 10.1038/s41380-022-01736-y


Posted

in

by

Tags: