Hier zijn 5 stressverlichtende activiteiten die werken

Het is geen geheim dat zwarte vrouwen meer stress ervaren als gevolg van professionele uitputting, optreden als primaire kostwinner in hun gezin, consistente zorg en vele andere verantwoordelijkheden. Volgens de CDC hebben zwarte vrouwen een levensverwachting die gemiddeld drie jaar korter is dan blanke vrouwen, met stress als hoofdoorzaak. Een aanvullende studie ontdekte dat zwarte vrouwen stress anders internaliseren dan hun blanke tegenhangers. Hoewel stress een emotie is die de meeste mensen vaak voelen, voelt volgens het American Institute of Stress 33% van de mensen excessive stress, denkt 77% van de mensen dat stress enige invloed heeft op hun lichamelijke gezondheid en heeft 73% van de mensen final van hun geestelijke gezondheid erdoor beïnvloed.

Volgens Healthline is de stress die het meest negatieve impact op zwarte vrouwen veroorzaakt chronisch, en als gevolg daarvan kunnen de lichamen van zwarte vrouwen meer cortisol produceren. Helaas kan langdurige blootstelling aan cortisol het hele lichaam beïnvloeden, inclusief het verhogen van iemands risico op het ontwikkelen van: hartaandoeningen, angst, depressie en obesitas. Om stress te verminderen, wenden sommige mensen zich tot fysieke activiteiten zoals yoga, of mindfulness-oefeningen, zoals therapie of meditatie; deze interest’s, hoewel positief en nuttig, kunnen echter een langdurige toewijding en consistentie vereisen, wat uiteindelijk bijdraagt ​​aan onze stressniveaus. In plaats van onszelf onder druk te zetten om onze stress te elimineren met further activiteiten die planning en planning vereisen, kunnen we kiezen voor een meer rechtlijnige aanpak. Avery Morgan, Chief Communications Officer bij EduBirdie, geeft hieronder enkele eenvoudige, toegankelijke technieken voor stressverlichting.

Diepe ademhaling

Artikel gaat verder na video.

Diep ademhalen is een eenvoudige techniek die je altijd en overal kunt toepassen. Ga comfortabel zitten, adem diep in door je neus en adem langzaam uit door je mond. Herhaal dit meerdere keren, concentreer je op je ademhaling en laat eventuele spanning in je lichaam los. Dit is de foundation van meditatie – en zelfs zonder maanden oefenen, zul je je meteen rustiger voelen.

Lichte oefening

Intensieve trainingen kunnen cortisol (een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress) in het lichaam verhogen, dus kies voor een korte work-out of een yogasessie om je geest leeg te maken. Veel yogavideo’s zijn on-line expliciet ontworpen om stress te verminderen, terwijl conscious wandelen je geest ook een broodnodige pauze kan geven. Concentreer je op je ademhaling en het gevoel dat je voeten de grond raken, en probeer alle gedachten of afleidingen los te laten om volledig aanwezig te blijven.

Progressieve spierontspanning (PMR)

Deze techniek omvat het spannen en loslaten van spieren in een specifieke volgorde om spanning en stress te verminderen. Start met je voeten en werk omhoog naar het hoofd, waarbij je elke spiergroep vijf tot tien seconden aanspant voordat je loslaat. Het duurt ongeveer tien minuten om je hele lichaam te ontspannen en je voelt je weer als nieuw. De wetenschap erachter is gebaseerd op het feit dat onze spieren zich spannen wanneer we in een staat van verhoogde stress of angst verkeren, dus door ons lichaam te laten ontspannen, zou onze geest dit voorbeeld moeten volgen.

Glimlach en lach

Je voelt je misschien dwaas als je in een lege kamer aan je bureau zit en jezelf dwingt te glimlachen, maar negeer het niet. Wetenschappelijk bewijs ondersteunt dat het forceren van een glimlach onze stemming kan verbeteren en stress kan verminderen. Als we glimlachen, zelfs als we er geen zin in hebben, ontvangen onze hersenen suggestions van onze gezichtsspieren die ervoor zorgen dat er ‘feel-good’ neurotransmitters vrijkomen, zoals dopamine en endorfines, waardoor je je meteen beter voelt.

Visualisatie en dankbaarheid

Sluit je ogen en waan je in een rustige omgeving zoals een strand of bos. Visualiseer de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van de omgeving en sta jezelf toe volledig ondergedompeld te raken in de ervaring. De wetenschap suggereert dat het lichaam, door zich deze ontspannende omgeving voor te stellen, reageert alsof het aanwezig is en hormonen aanmaakt die ontspanning bevorderen en stress verminderen. Maar besteed niet al je tijd aan dagdromen. Neem elke dag even de tijd om na te denken over de werkelijkheid, een dagboek te schrijven of uw gedachten en gevoelens met een vriend te delen. Er zal altijd iets zijn om over te stressen, maar laat dat niet afbreuk doen aan de vele positieve dingen in je leven.


Posted

in

by

Tags: