Leer hoe u met stress en de verborgen effecten ervan op uw lichaam kunt omgaan

We ervaren allemaal stress, variërend van alledaagse problemen tot grote veranderingen in het leven. De reactie van uw lichaam op stress is vaak ontworpen om u te beschermen.

Als een beer je bijvoorbeeld zou achtervolgen, zou stress je hartslag en spierspanning verhogen om je te helpen weg te rennen van de beer. Niet alle stress is echter negatief. Een toespraak houden op de bruiloft van een vriend is een voorbeeld van positieve stress. Slecht beheer van elke vorm van stress kan echter leiden tot ongewenste gezondheidsresultaten. Praten over stress met uw arts kan nuttig zijn.

Gedurende het hele leven kan stress worden ervaren als:

Een enkele stressvolle gebeurtenis (auto-ongeluk, enz.)

Een kortdurende reeks evenementen (juryplicht, enz.)

Een langdurige (chronische) ervaring (dakloosheid, herstellen van een natuurramp, and many others.)

Chronische stress in het lichaam kan hoofdpijn, slaapproblemen, spierpijn of maagklachten veroorzaken. Als aanhoudende stress niet wordt aangepakt, kan dit ernstige ziekten veroorzaken, zoals hartaandoeningen, hoge bloeddruk en een hoge bloedsuikerspiegel. Bovendien kan stress een negatief impact hebben op de geestelijke gezondheid en gevoelens van frustratie, woede of verdriet veroorzaken.

Door aandacht te besteden aan momenten waarop je je gestrest voelt, kun je beter begrijpen wat die stress zou kunnen veroorzaken. Zodra de stresstriggers bekend zijn, kunt u zelfzorgplannen maken om stress te verminderen. Zelfzorggedrag en middelen in uw huis of gemeenschap kunnen stress verminderen, en als de stress ooit moeilijk zelf te beheersen is, kunt u contact opnemen met uw zorgverleners voor ondersteuning.

Op zoek naar manieren om met stress om te gaan?

Bewegen kan helpen om stress te verminderen. Het is een free of charge en flexibele activiteit die je naar eigen behoefte kunt aanpassen.

kan helpen stress te verminderen. Het is een free of charge en flexibele activiteit die je naar eigen behoefte kunt aanpassen. Diep ademhalen, waardoor je buik bij elke ademhaling uitzet, verlaagt op natuurlijke wijze de bloeddruk en vertraagt ​​je hartslag.

, waardoor uw buik bij elke ademhaling uitzet, verlaagt op natuurlijke wijze de bloeddruk en vertraagt ​​​​uw hartslag. Het oefenen van mindfulness (aandacht schenken aan het huidige second zonder oordeel) kan helpen bij het stressbewustzijn. Onderzoeksstudies suggereren dat het ook je immuunsysteem kan versterken.

(aandacht schenken aan het huidige second zonder oordeel) kan helpen bij stressbewustzijn. Onderzoeksstudies suggereren dat het ook je immuunsysteem kan versterken. Bodyscanning is een techniek waarbij u zich op verschillende delen van uw lichaam concentreert en u bewust wordt van eventuele spannings- of stijfheidsgebieden. Door aandacht te besteden aan deze gebieden, kun je ze bewust ontspannen en eventuele pijn in die spiergroepen verminderen.

is een techniek waarbij je je op verschillende delen van je lichaam concentreert en je bewust wordt van spannings- of stijfheidsgebieden. Door aandacht te besteden aan deze gebieden, kun je ze bewust ontspannen en eventuele pijn in die spiergroepen verminderen. Compassiemeditatie is een vorm van meditatie die zich richt op vriendelijk zijn voor onszelf en anderen. Dit kan ons helpen om ons beter te voelen, zowel mentaal als emotioneel.

is een soort meditatie die zich richt op aardig zijn voor onszelf en anderen. Dit kan ons helpen om ons beter te voelen, zowel mentaal als emotioneel. Tijd doorbrengen met mensen die je steunen, zoals vrienden, familie of collega’s, is een geweldige manier om je humeur te verbeteren en oplossingen te bedenken voor stressvolle situaties.

Het VA Nationwide Heart for Well being Promotion and Illness Prevention biedt een free of charge stresswerkboek aan. Er zijn ook veel free of charge mobiele VA-apps voor stressmanagement en trackingtools, zoals LiveWholeHealth, COVID Coach en Mindfulness Coach.

De weblog #livewholehealth bevat veel video’s en artikelen over wellness. Entire Well being-coaches en de Dwell Entire Well being-app bieden hulpmiddelen en ondersteuning voor het stellen van welzijnsdoelen op foundation van wat het belangrijkst is, in plaats van wat er mis is.

Maak contact met een coach door te bellen naar 650-849-0131 of door te praten met uw VA eerstelijnszorgteam. Er is voor elk wat wils, en het beheersen van stress hoeft niet zo stressvol te zijn!


Posted

in

by

Tags: