Ouders maken zich zorgen over vaker voorkomende tekenen van depressie en angst bij hun kinderen

Dit artikel is beoordeeld volgens het redactionele proces en beleid van Science X. Redacteuren hebben de volgende kenmerken benadrukt en tegelijkertijd de geloofwaardigheid van de inhoud gewaarborgd:

Krediet: Unsplash/CC0 Public Area

Depressie en angstsymptomen onder Singaporese jongeren hebben ertoe geleid dat ze gemiddeld 190 uur – of 24 dagen – van college hebben gemist, volgens een onderzoek onder ouders in Singapore door Duke-NUS Medical College en het Institute of Psychological Well being (IMH). Uit het onderzoek bleek ook dat de schoolprestaties van deze jongeren met naar schatting 63% daalden. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Youngster and Adolescent Psychiatry and Psychological Well being.

Terwijl jongeren gemiddeld 24 dagen misten vanwege hun symptomen, miste 13% van hen drie maanden of langer. De ouders meldden een vergelijkbare vermindering van het vermogen van hun form om deel te nemen aan andere dagelijkse activiteiten, wat aantoont dat deze aandoeningen alle facetten van het leven van het form doordringen.

“De echte effecten van onbehandelde psychische aandoeningen bij jongeren zullen zich uitstrekken tot ver in de volwassenheid, wanneer ze minder in staat zijn om lonende en goedbetaalde banen te krijgen vanwege slechte schoolprestaties en andere uitdagingen die het gevolg zijn van hun ziekte”, zegt professor Eric Finkelstein, een gezondheidsdeskundige. econoom van Duke-NUS’ Well being Providers & Methods Analysis (HSSR) en senior auteur van de studie. Deze studie volgt op een current gepubliceerd vergelijkbaar onderzoek onder Singaporese volwassenen, waaruit bleek dat depressie en angst bij volwassenen verantwoordelijk zijn voor maar liefst 2,9% vermindering van het bbp doordat ongeveer 1 op de 5 volwassenen dergelijke symptomen heeft.

Dit laatste onderzoek, uitgevoerd tussen april en juni 2022, vroeg 991 ouders naar hun kinderen, in totaal 1.515 jongeren, om de toestand van de geestelijke gezondheid van jongeren te peilen. De eerste screeningsenquête identificeerde 104 ouders van wie de kinderen in de leeftijd van 4 tot 21 jaar depressieve of angstsymptomen hadden. Deze ouders vulden vervolgens een uitgebreidere enquête in met vragen over schoolverzuim, schoolprestaties en zorggebruik.

Uit de antwoorden van de ouders bleek dat bijna 12% van de jongeren symptomen had die overeenkwamen met depressie, terwijl ongeveer 13% symptomen had die overeenkwamen met angst; in totaal werd gemeld dat 16,2% van de jongeren symptomen had die overeenkwamen met ten minste één van deze aandoeningen. Desondanks had slechts 15% een formele diagnose van een gezondheidswerker, wat suggereert dat velen onbehandeld blijven.

Dit zou kunnen verklaren waarom bijna tweederde van de getroffen jongeren een ongepland bezoek aan een afdeling spoedeisende hulp had en dat iets meer dan de helft het afgelopen jaar intramurale ziekenhuisopname nodig had. De ouders meldden dat ze gemiddeld S$ 10.250 aan medische zorg besteedden als gevolg van de geestelijke gezondheidstoestand van hun kinderen. Op bevolkingsniveau worden de directe kosten voor de gezondheidszorg voor deze aandoeningen onder jongeren geschat op S$ 1,2 miljard.

Assistent-professor Irene Teo van het HSSR-programma van Duke-NUS en co-auteur van de studie voegde eraan toe: “De resultaten van onze studie tonen aan dat er meer outreach-inspanningen nodig zijn om zowel kinderen als volwassenen aan te moedigen om te profiteren van de vele mogelijkheden om geestelijke gezondheid te verkrijgen. behandelingen in Singapore.”

“Deze bevindingen wijzen op het belang van vroege interventie om het risico op complicaties op de lange termijn te verminderen en de resultaten te verbeteren. Om dit te laten gebeuren, is bewustzijn van de geestelijke gezondheid en geletterdheid noodzakelijk. Als de ouder bijvoorbeeld de symptomen herkent (bewustzijn) en weet wat het moet doen (geletterdheid), kunnen ze het form aanmoedigen om erover te praten of voorstellen om hulp te zoeken”, zegt universitair hoofddocent Daniel Fung, Chief Govt Officer, Institute of Psychological Well being, en een co-auteur van de studie.

Prof. Finkelstein voegde hieraan toe: “Naast een betere toegang tot evidence-based behandelingen, zouden we screeningprogramma’s moeten implementeren voor zowel kinderen als volwassenen om geestelijke gezondheidsproblemen vroegtijdig te identificeren, beter gebruik te maken van programma’s voor ondersteuning door collega’s en meer inspanningen te leveren om geestelijke gezondheid te destigmatiseren. Met gezien de hoge prevalentie en hoge kosten van psychische aandoeningen bij zowel kinderen als volwassenen, zou een succesvolle strategie voor geestelijke gezondheid dezelfde urgentie moeten krijgen als de oorlog tegen diabetes in Singapore.”

Meer informatie: Parth Chodavadia et al, Gebruik van gezondheidszorg en kosten van Singaporese jongeren met symptomen van depressie en angst: resultaten van een webpanel uit 2022, Youngster and Adolescent Psychiatry and Psychological Well being (2023). DOI: 10.1186/s13034-023-00604-z


Posted

in

by

Tags: