Waarom zijn er niet meer manieren om alcoholisme te behandelen_

Reageer op dit verhaal Reageer Cadeauartikel Share

Nieuwsorganisaties waren er snel bij om de recente bevindingen van een kleine studie te verkondigen die suggereerden dat “paddo’s” deel zouden kunnen uitmaken van een baanbrekende behandeling voor alcoholisme. Het is geen surprise. Elk jaar doodt alcoholmisbruik meer dan 140.000 Amerikanen en treft het miljoenen meer, met een sterke stijging van het aantal sterfgevallen in de afgelopen jaren, volgens gegevens die op 4 november zijn gepubliceerd door de Facilities for Illness Management and Prevention. Maar de opwinding over de psilocybine-studie roept ook een vraag: waarom zijn er niet meer medische behandelingen voor zo’n duidelijk verwoestend probleem?

“Er is een wanhopige behoefte aan nieuwe medicijnen en er zijn veel goede wegen die we nastreven”, zegt Dorit Ron, professor neurologie aan de Universiteit van Californië in het San Francisco Medical Heart, die mogelijke behandelingen heeft bestudeerd, waaronder rapamycine. , een medicijn dat is ontworpen om transplantatiepatiënten te helpen nieuwe organen te verdragen.

Advertentie

Maar het is moeilijk gebleken om veelbelovende nieuwe medicijnen in de handen van artsen en hun patiënten te krijgen, zei George Koob, directeur van het Nationwide Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA), eraan toevoegend: “het gaat niet door gebrek aan proberen.”

Gebrek aan bewustzijn bij artsen, financieringsbeslissingen door de farmaceutische industrie en het stigma rond alcoholisme hebben allemaal de vooruitgang tegengehouden, zei hij.

Kunnen pillen helpen?

Ron en andere onderzoekers zeggen dat medicatie een vitale rol kan spelen bij het bestrijden van alcoholmisbruik, de medische aandoening die algemeen bekend staat als alcoholisme. Maar minder dan 2 procent van de mensen met een alcoholverslaving gebruikt medicijnen voor de aandoening, blijkt uit nationale onderzoeken, vergeleken met 13,4 procent van degenen die te maken hebben met opioïdenverslaving.

Een mogelijke bijdragende issue is dat bestaande behandelingen beperkt zijn. Sinds 1949 heeft de Meals and Drug Administration slechts drie medicijnen goedgekeurd om zwaar drinken te behandelen, waarvan geen enkele algemeen wordt gebruikt. Evenmin zijn verschillende medicijnen die artsen soms “off-label” voorschrijven – zonder FDA-goedkeuring voor gebruik als behandeling tegen alcoholisme – waaronder gabapentine, baclofen, topiramaat en ondansetron.

Advertentie

Verschillende onderzoekers zeiden dat problemen met de bestaande door de FDA goedgekeurde medicijnen, waaronder beperkte werkzaamheid, een rol spelen bij onderbehandeling.

Acamprosaat, dat de hunkering kan verminderen bij patiënten die al gestopt zijn met drinken, moet drie keer per dag worden ingenomen en kan niet worden gebruikt door mensen met nierproblemen. Naltrexon, ontworpen om het plezier van drinken te blokkeren, kan het plezier van andere activiteiten, zoals eten, blokkeren en kan niet worden gebruikt door mensen met leverfalen, wat vaak gepaard gaat met alcoholmisbruik. Disulfiram, op de markt gebracht als Antabuse, kan hoofdpijn, misselijkheid, verstikking en braken veroorzaken na consumptie van zelfs kleine hoeveelheden alcohol.

“Ik heb ze allemaal geprobeerd”, zei Jon Kostas, 32, die zijn eerste drankje nam op 13-jarige leeftijd en op 25-jarige leeftijd zo zwaar dronk dat doktoren hem waarschuwden dat hij misschien niet zou leven tot 30. “Niets werkte.”

Op zoek naar psilocybine

Wanhopig op zoek naar een ander antwoord, was Kostas, die tegenwoordig een non-profitorganisatie leidt die pleit voor onderzoek naar medisch gebruik van psychedelica, een van de eerste patiënten die meedeed aan de psilocybine-studie, waarvan de resultaten in augustus in JAMA werden gepubliceerd.

Advertentie

Onderzoekers onder leiding van Michael Bogenschutz, de directeur van het NYU Langone Heart for Psychedelic Medication, bestudeerden 93 mensen met de diagnose alcoholgebruiksstoornis. Degenen die twee doses psilocybine kregen, verminderden hun alcoholgebruik binnen acht maanden met 83 procent, vergeleken met 51 procent van degenen die een placebo kregen.

Vijfentwintig procent, inclusief Kostas, die in 2015 voor het eerst psilocybine kreeg, stopte helemaal met drinken, zegt de studie, vergeleken met 9 procent die de placebo nam.

Alle deelnemers kregen buitengewoon veel psychotherapie: 12 poliklinische sessies van elk een uur tot 90 minuten, plus twee sessies van een hele dag voor degenen die het medicijn gebruikten. Dit was essentieel om zowel de veiligheid van patiënten te waarborgen terwijl ze een veranderde realiteit ervaren als om maximaal voordeel te bieden, zei Bogenschutz.

Advertentie

Hoewel het nog onbekend is hoe de psilocybine precies helpt, zou het kunnen werken door het impact van de therapie te vergroten, zodat “de persoon die het medicijn heeft ingenomen opener wordt… en flexibeler en bereid om nieuw gedrag en patronen te leren”, voegde hij eraan toe. .

Hindernissen en hoop

De drie door de FDA goedgekeurde medicijnen zouden veel meer mensen kunnen helpen als dokters maar wisten dat ze bestonden, zei Koob, eraan toevoegend: “Ik daag je uit om een ​​huisarts te vragen om er ook maar één te noemen.”

In haar voortdurende inspanningen om dit probleem aan te pakken, zei Koob, heeft de NIAAA dit jaar een on-line educatief programma gelanceerd, “The Healthcare Skilled’s Core Useful resource on Alcohol”, dat permanente educatiepunten biedt over onderwerpen als de klinische effecten van alcohol en strategieën voor preventie en behandeling.

Patiënten tasten mogelijk nog meer in het duister over medicijnen dan hun artsen.

Advertentie

In tegenstelling tot medicijnen tegen depressie, kankeren erectiestoornissen, worden medicijnen tegen alcoholisme niet overvloedig gepromoot op televisie of in tijdschriften, ook al zijn er advertenties voor alcohol en positieve afbeeldingen van drinken in overvloed.

“Veel mensen denken nog steeds dat je alleen maar 28 dagen naar een ontwenningskliniek kunt gaan en dan [Anonieme Alcoholisten] voor de relaxation van je leven,” zei Bogenschutz. Uit enquêtes blijkt dat veel patiënten terughoudend zijn om dat te doen, met minder dan 6 procent van degenen met een alcoholgebruiksstoornis die enige vorm van behandeling krijgen.

Stigma en onderzoek

Het stigma rond iemands gebrek aan controle over alcohol kan er ook voor zorgen dat zowel patiënten als artsen aarzelen om over de behandeling te praten, zei Koob.

Maar nog een andere issue is het gebrek aan interesse van de grote farmaceutische bedrijven die ooit betaalden voor veel van de kostbare onderzoeken die nodig waren voor de FDA-goedkeuring van psychiatrische medicijnen, inclusief die voor verslaving, voegde Koob eraan toe. Dit is een bijzonder probleem, zei hij, met hergebruikte medicijnen zoals gabapentine en rapamycine die veelbelovend zijn gebleken bij de behandeling van alcoholisme in onderzoeken, maar waarvan de patenten zijn verlopen, waardoor ze minder lucratief zijn om te verkopen.

Andrew Powaleny, een woordvoerder van PhRMA, een lobbyvereniging voor grote farmaceutische bedrijven, ging in tegen de karakterisering van Koob. Powaleny deelde een rapport uit 2019 waaruit bleek dat biofarmaceutische onderzoeksbureaus 138 geneesmiddelen ontwikkelden voor de behandeling van psychische aandoeningen, waaronder zes voor overmatig drinken. Vanaf half september, zei Powaleny, was het aantal medicijnen voor alcoholgebruiksstoornissen in ontwikkeling gestegen tot 17.

Advertentie

Hoe dan ook, Ron zei dat ze niets heeft gehoord van farmaceutische bedrijven die geïnteresseerd zijn in het bevorderen van haar onderzoek, ook al hebben nieuwsberichten over haar research van bestaande medicijnen brieven opgeleverd van mensen die willen deelnemen aan klinische onderzoeken.

Ron en andere onderzoekers blijven hopen dat hun werk op een dag een betekenisvol verschil zal maken. Ondertussen schat de CDC dat overmatig drinken de Verenigde Staten al in 2010 bijna een kwart biljoen greenback heeft gekost.

“We hebben misschien een huidige epidemie van opioïdengebruik, maar onze alcoholgebruiksstoornis is al duizenden jaren van epidemische proporties”, zegt Susan E. Bergeson, hoofdredacteur van de Alcoholism Remedy Quarterly en professor in de gezondheid van vrouwen bij Texas Tech Universitair gezondheidscentrum.

“Ik denk dat de farmaceutische bedrijven geïnteresseerd moeten zijn in deze markt en gewoon wachten op de juiste aanpak met lagere risico’s”, zegt Bergeson, die $ 7,5 miljoen aan federale financiering heeft ontvangen om te bestuderen hoe een molecuul afgeleid van het antibioticum tetracycline kan worden gebruikt om minder drinken.

Na het te hebben getest op alcoholminnende varkens, die vervolgens de voorkeur gaven aan water drinken wanneer beide opties werden aangeboden, vraagt ​​ze FDA-goedkeuring aan voor menselijke proeven en heeft ze ook patenten aangevraagd die eigendom zullen zijn van Texas Tech. “Ik ben dankbaar dat ik aan de vooravond van zoiets productiefs sta”, zei Bergeson.

GiftOutline geschenkartikel


Posted

in

by

Tags: